Prečo práve energetický nápoj BOSS?

Publikované Zaradené v Reklamné nápoje

V minulosti bola dôležitým životabudičom káva – dnes sa do popredia dostávajú rôzne energetické nápoje. Prvýkrát boli vyrobené pred viac ako 50 rokmi v Japonsku. Za úlohu mali udržať ťažko manuálne pracujúcich zamestnancov čo najdlhšie fit a v najlepšej forme. Postupne sa rozšírili do celého sveta a sú vyhľadávané nielen profesionálnymi vodičmi či študentmi cez skúšky, ale aj zabávajúcou sa mládežou a mnohými inými ľuďmi.

Energetické nápoje majú rôzne zloženia a preto by sme sa mali pozerať, čo jednotlivé energetické nápoje obsahujú. Podaktorí ľudia tvrdia, že pokiaľ energetický nápoj neobsahuje Taurín – tak to nie je ten pravý energetický nápoj. O tejto zložke sa už popísalo veľa – niektoré štúdie tvrdia, že je Taurín neškodný, iné zas opak.

Podobne je to aj s umelým potravinárskym sladidlom Aspartám (E 951). Aspartám je zložený z troch toxických chemikálii. Po jeho rozpade v tele na tieto 3 zložky sa ich synergický toxický efekt znásobuje. Aspartám tvorí: 50% fenylalanín, 40% kyselina asparágová a 10% metanol. Keďže náš energetický nápoj BOSS je zložený z prírodných surovín – ako sladidlo sme zvolili jednoduchý cukor: glukózový sirup.

Aké základné zložky obsahuje energetický nápoj BOSS?

Našu receptúru energetického nápoja BOSS sme sa snažili postaviť výhradne na prírodnej báze. Obsahuje všetky zložky typické pre ostatné energetické nápoje – teda, okrem už spomínaných dvoch zložiek: Taurín a Aspartám.

BOSS Energy Drink je vysoko kvalitný sýtený energetický nápoj zložený výhradne z prírodných surovín, má vysoký obsah kofeínu a vitamínov, je ochutený príchuťou zmesí ovocia a sýtený kysličníkom uhličitým. Pozitívne ohlasy zákazníkov tvrdia, že naša tekutina má veľmi dobrú chuť – dokonca je lepšia ako najznámejšia značka na trhu “s krídlami”.

Glukózový sirup

Glukózový sirup je jednoduchý cukor, čiže ľahšie stráviteľný. Konzistenčne a chuťovo veľmi pripomína včelí med. BOSS energetický nápoj ho obsahuje 10,8 g /100 ml. Výhodou jednoduchých cukrov je, že sa rýchlo uvolnia a dodajú vám s nápojom potrebnú energiu.

Glukózový sirup sa vyrába z kukurice, ktorá je rozdrvená v továrni a následne prechádza cez filter, ktorý oddeľuje kukuričný škrob od ostatných častí jadier. Po separácii sa do vzniknutej tekutiny pridajú enzýmy, ktoré premieňajú niektoré cukry z glukózy na fruktózu. Výsledkom je kombinácia fruktózy a glukózy – teda sirup čisto na prírodnej báze, ktorá neobsahuje žiadne umelé a chemické prísady.

L-Karnitín

L-Karnitín je zdrojom energie pre každú bunku, ktorej prispieva k predĺženiu životnosti a vitality. L-Karnitín je látka, ktorá zintenzívňuje premenu tukov tým, že na seba viaže mastné kyseliny a umožňuje ich prechod cez bunky, kde sa z nich tvorí energia. Inými slovami povedané: odbúrava tuky už pri menšej fyzickej záťaži. Názov “Karnitín” je odvodený od latinského slova caro – mäso. V energetickom nápoji BOSS je zastúpený v pomere 50 mg / 100 ml.

Ako L-Karnitín pomáha ?

Osoby bez zdravotných problémov sa po užívaní výživového doplnku L-KARNITÍN cítia lepšie a po jeho dlhodobom užívaní pocítili aj mnoho ďalších pozitív.

  • získava energiu z tukov – podporuje a zvyšuje výdrž pri športových výkonoch
  • zabezpečuje prísun energie do srdca a buniek imunitného
  • pomáha zmierňovať nástup únavy pri námahe
  • pozitívne ovplyvňuje činnosť pečene
  • má pozitívny vplyv na telesnú kondíciu

Kofeín

Energetický nápoj BOSS má vysoký obsah kofeínu: 32 mg /100 ml. Z tohto dôvodu nie je vhodný pre deti a tehotné alebo dojčiace ženy. Nedoporučuje sa konzumovať osobám citlivým na kofeín a diabetikom.

Kofeín má povzbudzujúce účinky na centrálnu nervovú sústavu a používa sa ako súčasť mnohých povzbudzujúcich nápojov. Odvar z pražených semien kávovníka – káva – je obľúbeným nápojom na celom svete, najmä vďaka obsahu kofeínu.

Extrakt z Damiány

Damiana je rastlina, ktorá sa v ľudovom liečiteľstve používala v liečbe rôznych sexuálnych ochorení a neuróz. Je oddávna známa a využívaná ako afrodiziakum. Môže pomáhať pri bolestivej menštruácii a tiež pri bolestiach hlavy spojených s menštruáciou. Najviac sa Damiana využíva ako prírodný prostriedok na úpravu hormonálnej rovnováhy. Extraktu z Damiány je v energetickom nápoji BOSS: 5 mg / 100 ml.

Extrakt zo zeleného čaju

Extrakt zo zeleného čaju je akýmsi koncetrátom účinných, zdraviu prospešných látok. Keďže je získavaný z čaju, je prírodný a neškodný. Podobne ako L-Karnitín, je možné extrakt zo zeleného čaju zakúpiť v samostatných produktoch, ako aj v kombinácii s iným látkami. V nápoji sa nachádza 5 mg / 100 ml.

Aké sú kladné vlastnosti čaju a čajového výťažku?

  • Antioxidačný účinok zložiek zeleného čaju je až 100 krát silnejší, ako uvitamínu C a vitamínu E. Extrakt zo zeleného čaju je bohatým zdrojom EGCG (antioxidant). Zelený čaj pôsobí prevenčne proti vzniku niektorých foriem rakoviny, napr. rakovina hrubého čreva. Zelený čaj je charakteristický vysokou hodnotou tzv. polyfenolov (bioflavonoidy).  V krajinách ako je Japonsko a Čína je vysoká tradícia pitia tohto nápoja. Zároveň je v týchto krajinách nižšie percento rakoviny u populácie.
  • Termogénny účinok – asi najzaujímavejšia vlastnosť pre všetkých, ktorí siahajú po tomto výživovom doplnku s cieľom schudnúť. Výťažok zo zeleného čaju pomáha zvýšiť zapojenie tukov do energetického výdaju. Na rozdiel od iných látok s podobným účinkom však nezvyšuje krvný tlak a srdcový pulz. Pôsobí tak na telo šetrne.
  • Znižuje chuť do jedla.
  • Znižuje cholesterol – znižuje hladinu "zlého" cholesterolu a zvyšuje hladinu “dobrého” cholesterolu.
  • Zelený čaj má priaznivý vplyv na bolesť hlavy.
  • Boli zaznamenané pozitívne účinky pri úprave hladiny hormónov a zmiernenie akné.
  • Zelený čaj je súčasťou rôznych detoxikačných procedúr. Má pozitívny vplyv na očistenie pečene.
  • Pôsobí antibakteriálne.

Vitamíny

Energetický nápoj BOSS obsahuje vitamíny: niacín, kyselinu pantoténovú, vitamín B6 a vitamín B12. Vitamín B6 prispieva k aktívnej látkovej premene homocysteínu, vitamín B12 pôsobí na rast červených krviniek a na podporu imunitného systému.

Vitamín B12 má kľúčový význam v biosyntéze nukleových kyselín, tvorbe orgánov a genetických informácií, je nutný na tvorbu dopamínu, noradrenalínu, serotonínu. Je nevyhnutný pre zdravý nervový systém a duševné zdravie. Chráni nás pred sklerózou multiplex a Alzheimerovou chorobou. Je tiež potrebný na tvorbu karnitínu. Podporuje vstrebávanie železa, ako súčasti niektorých enzýmov, a podieľa sa tiež na tvorbe bielkovín v organizme. Podporuje príjem jódu v štítnej žľaze a syntézu DNA a cholínu.

Energetický nápoj BOSS neobsahuje Taurín a Aspartám (E 951)

Väčšina energerických nápojov obsahuje zložku nazývanú Taurín. Ide o neesenciálnu aminokyselinu. Údajne ide o látku, ktorá v energetickom nápoji hrá dôležitú úlohu – má totiž pôsobiť ako stimulátor mozgovej aktivity a dodávať energiu. Ešte väčšie účinky má vraj Taurín práve v kombinácii s kofeínom. Žiadna štúdia však zatiaľ nepreukázala, že taurín je skutočne schopný energiu dodávať.

V energetických nápojoch je Taurínu zbytočne veľa – a je pravdou, že všetkého veľa škodí (zvlášť potom v umelej forme). Podľa niektorých názorov môže Taurín negatívne pôsobiť na obličky, pri predávkovaní vyvoláva hnačku, výrazný útlm centrálnej nervovej sústavy a poruchy krátkodobej pamäti.

Nebudem tu polemizovať, či je Taurín škodlivý alebo nie – my sme sa rozhodli ho z našej receptúry vylúčiť. Náš energetický nápoj BOSS neobsahuje Taurín a ani umelé sladidlo Aspártam (E 951).

BOSS – Skvelá chuť s prísunom energie a výborným osviežením

Energetický nápoj BOSS tvoria suroviny výhradne na prírodnej báze. Aj vďaka tomu má vyváženú chuť a ponúkne vám skvelé osvieženie s dostatočným prísunum energie prave vtedy, keď ju potrebujete. Pozitívne ohlasy zákazníkov (mohli by sme ich počítať na milióny) nás utvrdili v tom, že naša tekutina je výborná.

Vyskúšajte náš energetický nápoj BOSS! Dajte si vyrobiť aj vy svoj reklamný nápoj s vlastnou potlačou!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *