Bufet u Medveďa vo Veľkej Rači je iný ako ostatné prevádzky

Publikované Zaradené v Skúsenosti zákazníkov

Vlastníte bufet alebo reštauráciu? Aj Vy hľadáte rôzne možnosti, ako zaujať svojich zákazníkov, ako zvýšiť tržby, prípadne: ako sa odlíšiť od ostatných prevádzok a byť výnimočný? Možno práve v tomto článku nájdete inšpiráciu.

Bufet u Medveďa sa nachádza v obci Oščadnica, na severozápade Slovenska, pod masívom Veľkej Rače (1236 m n.m), najvyššieho vrchu Kysuckých Beskýd i celého regiónu Kysuce. Turistické a lyžiarske stredisko Veľká Rača je známe možnosťami letnej i zimnej turistiky so širokou ponukou služieb. A práve v jeho centre nájdete prevádzku, ktorá vás zaujme hneď na prvý pohľad.

Exteriér u Medveďa určite neprehliadnete: vyrezávané sochy sú dominantou okolia

Do lyžiarskeho strediska Veľká Rača chodím pomerne často – dobré podmienky na lyžovanie vždy prilákajú moju rodinu a moje “malé baby”, ktoré mi celú cestu “pília uši”, či si budú môcť sadnúť na medveďa. Bufet v centre Veľkej Rače je totiž charakteristický svojimi vyrezávanými sochami z dreva. A ako už meno bufetu napovedá – nemôžu chýbať sochy medveďa hnedého.

Podľa môjho skromného názoru – vyrezávané sochy medveďa sú výborný nápad, ktoré si všimne úplne každý a je to jedna z možností, ako zaujať hneď na prvý pohľad. A čo pohľad druhý?

Bufet má vlastný energetický nápoj vyrobený na mieru

Ako výborná reklamná stratégia sa v bufete u Medveďa ukázala cesta s reklamnými nápojmi s vlastnou potlačou, ktoré slúžia ako marketingový nástroj alebo si ich môže zákazník zakúpiť v bufete a odviezť si z lyžovačky originálny darček. O čo ide?

Bufet si dal vyrobiť na mieru vlastné energetické nápoje, ktoré majú svoju jedinečnú a originálnu potlač. Tieto nápoje slúžia ako darčeky zákazníkom lyžiarskej školy, prípadne sa používajú ako poďakovanie za nákup v bufete.

Reakcie na originálnu potlač sú vždy podobné

Z vlastnej skúsenosti viem, že drvivá väčšina zákazníkov reaguje na originálnu potlač na plechovkách rovnako: “Waau, to je super !! Odkiaľ to máš ?”.  Ľudia otáčajú plechovku v ruke, prezerajú si potlač, v očiach im vidím úžas a zároveň iskrenie. A ich reakcie ?: “Výborný nápad ! Je to originálne a jedinečné… A po prdeli dobré !!

Každý zákazník si určí, čo by chcel mať na plechovke natlačené a moji grafici sa postarajú o zvyšok. Výsledok je – čo zákazník (plechovka), to jedinečný originál.

Vlastná lyžiarska škola u Medveďa priláka zákazníkov do bufetu

Lyžiarska škola u Medveďa vyučuje lyžovanie a snowboarding na mäkkom alebo tvrdom snowboarde. Inštruktori sú ako jedna veľká rodina a takto všetci pristupujú ku svojim klientom: pre deti majú pripravenú zábavnú formu učenia lyžovania a pre dospelých, ktorí sa nenaučili v skoršom veku lyžovať – vedia inšpirovať a naučiť lyžovať.

Dôležité pre dobré tržby je, že sa obe aktivity (lyžiarska škola a bufet) sa výborne dopĺňajú. Po dobrej lyžovačke si každý z nás vychutná svoj obľúbený nápoj alebo nejaké to jedlo.

Reklamné nápoje upútajú pozornosť

Reklamný nápoj s vlastným dizajnom, vlastným logom a kontaktom – je niečo, čo zaujme zákazníka hneď na prvý pohľad. Ľudia si ich v bufete u Medveďa kupujú a odnášajú ako spomienku na príjemne strávené dopoludnie, deň alebo týždeň v lyžiarskej škole. Častokrát hovoria, že tú plechovku ani neotvoria a vystavia si ju doma na poličke.

Vlastná potlač na plechovkách s nápojmi je naozaj originálny spôsob reklamy, ktorý dokáže zobraziť vašu prevádzku alebo spoločnosť úplne v inom svetle. Dokáže zaujať pozornosť, dokáže zákazníka upozorniť na dôležité veci (blížiace sa akcie, nový tovar, kontakt na vašu firmu, atď.) alebo len vyvolať v zákazníkovi “Waaau” efekt.

Tak čo poviete, neskúsite aj vy vo svojej prevádzke predávať alebo rozdávať (k nákupu nad určitú cenovú hladinu) svoje vlastné nápoje, s vlastným logom a originálnou potlačou? Porozmýšľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *