7 tipov ako využiť reklamné nápoje a mať z nich prospech

Publikované Zaradené v Reklamné nápoje

Veľakrát sa stretávam so zákazníkmi, ktorí nechápavo krútia hlavou, keď sa vo dverách ich predajne (firmy) objaví môj obchodný zástupca a ponúkne im reklamné nápoje s vlastným a originálnym designom. Zo začiatku nechápu, k čomu sú reklamné nápoje dobré, keď on ponúka úplne iný sortiment produktov. Ich odpovede sú zvyčajne typu: “K čomu je to dobré? Nie, nepotrebujem. Nemám to ako využiť. Neviem, čo by som z toho mal.”

Som toho názoru, že naše reklamné nápoje s vlastnou potlačou môže mať úplne každý. No nie každý vie, ako ich má použiť, prípadne využiť naplno ich potenciál. Reklamné nápoje otvárajú nové možnosti reklamy, ktoré si zákazník v prvom momente neuvedomí.

Čo je to reklamný nápoj?

Reklamný nápoj je plechovka energetického nápoja (alebo piva, vody, atď.), ktorá má vlastný, jedinečný design presne podľa požiadaviek zákazníka. Zákazník si sám určí, čo bude na plechovke vytlačené alebo v akých bude farbách. Môže sa na nej nachádzať logo spoločnosti, prebiehajúce akcie, vaše kontakty alebo poďakovanie verným zákazníkom pri nejakej príležitosti (vianoce a nový rok, dlhodobá spolupráca, …). O grafický návrh plechovky sa postará naše kreatívne štúdio grafikov (WRC SK) – navrhneme vám vizuál plechovky nápoja presne podľa vašich požiadaviek. Ak už máte nejakú predstavu, čo by ste chceli mať na plechovke vytlačené – naši grafici sa postarajú o to, aby sa vaše predstavy premietli do grafického návrhu.

Výhodou reklamných nápojov je, že počas konzumácie nápoja ľudia pozerajú presne na to, na čo chcete aby sa pozerali = na plechovke môže byť vytlačené všetko, čo budete chcieť. A navyše – aj prázdna plechovka zabudnutá na stole môže prilákať pozornosť ostatných ľudí.

Reklama, ktorá nemusí stáť ani cent

V tomto článku by som chcel uviesť pár tipov, ako naplno využiť potenciál reklamných nápojov. Plechovka energetického nápoja (alebo piva, vody, atď.), na ktorej je natlačená firemná reklama (kontakt, akcie na produkty, vizuál vo firemných farbách s logom spoločnosti) – nie len že udrží pozornosť na určitý čas, no navyše investícia do takejto reklamy nemusí stáť zákazníka ani cent – naopak, môže ešte na tom zarobiť.

Ako využiť potenciál reklamných nápojov?

Možností a nápadov je veľmi veľa. Potlačené plechovky nápoja vlastnou reklamou sa môžu predávať, rozdávať, pridávať ako darček k vašim produktom alebo s ním môžete “žehliť” určité problémy. Skúsim sa pozrieť na možnosti využitia reklamných nápojov z viacerých uhlov a ukázať vám aspoň pár možností, ako využiť reklamné nápoje vo svoj prospech.

1. Váš reklamný nápoj môžete predávať

Je úplne jedno, aký druh tovaru ponúkate alebo predávate. Miesto vo vašej predajni na reklamný nápoj (napr. vo forme energetického nápoja) sa vždy nájde. Vy si určíte predajnú cenu a tým pádom aj svoj zisk = táto reklama vás nebude stáť ani cent a ešte na tom zarobíte! Pre vás je to výborná reklama, ktorá zaujme pozornosť zákazníka a navyše aj dobre chutí.

  • Príklad: Predajňa rybárskych potrieb Fishing Planet v Bratislave predáva svoj vlastný energetický nápoj vo svojej predajni, ktorý slúži ako občerstvenie a dodanie potrebnej energie pre rybárov na nočnej rybačke. Viac v našom článku.
  • Tento obchodný model sa dá aplikovať úplne v každej predajni = každá predajňa (či už predáva oblečenie, bižutériu, elektro, a pod.) môže mať ako doplnok k svojim produktom svoj vlastný energetický nápoj (pivo, vodu, ..).
  • Vlastný reklamný nápoj s originálnym designom upúta na predajnom pulte takmer každého zákazníka. Minimálne bude zvedavý, čo sa nachádza na obale, keďže takú plechovku ešte nikdy nevidel v žiadnom inom obchode. Je to niečo iné, ako napr. predávať plechovky “s krídlami”. Táto je vaša – originálna !!

2. Nápoj ako darček k svojim produktom

Ako najlepšie prilákať zákazníka, aby kupoval vaše produkty? Existuje veľa spôsobov. Jedným z nich sú rôzne akcie vo forme nižšej ceny alebo pridanej hodnoty k zakúpenému tovaru. Napr.: pokiaľ si zákazník kúpi tovar v nejakej hodnote – dostane reklamný nápoj ako bonus.

V konečnom dôsledku si môžete sami zvoliť hranicu, pri ktorej vám náklady na výrobu reklamného nápoja zaplatí samotný zákazník = opäť vás to nestojí ani cent.

  • Napríklad: Pizzérie môžu ponúkať k 2 pizzám jednu plechovku energetického nápoja zadarmo. Na plechovke môže byť vytlačená vaša reklama – napr. na dalšiu akciu. Pokiaľ hostia zjedia pizzu – plechovku majú stále pred sebou na stole. A zákazník je zvedavý – takže nie len že ho upúta netradičný design – navyše si prečíta presne to, čo mu “predložíte pod nos”. Tlačené letáky zákazník zahodí – plechovku nápoja drží v ruke minimálne po dobu, kým ju nevypije. A navyše – aj keď je plechovka prázdna a zákazník, ktorý ju dostal ju nezahodil priamo do koša, ale nechal ju položenú napr. v práci na stole – ešte aj prázdna plechovka upúta pozornosť kolegov. A to je veľká výhoda reklamných nápojov.
  • Reklamný nápoj ako darček k svojim produktom sa dá aplikovať na úplne každú prevádzku, predajňu alebo službu. Stačí si len zvoliť svoj obchodný model.

3. V cene vstupného – jeden energy drink

Ak vlastníte bar alebo diskotéku, kde sa vyberá vstupné na rôzne akcie – môžete k zakúpenému lístku rozdávať aj plechovky s energetickým nápojom alebo pivom. Zákazník je veľmi spokojný, že hneď pri vstupe dostal darček, ktorý by si aj tak kúpil pri bare – takto si ho zaplatil už v cene vstupného.

Výhodou je päť unikátny a jedinečný design reklamného nápoja, ktorý hneď na prvý pohľad zaujme pozornosť. Ak sa plechovka dostane von z baru – sama o sebe robí danému podniku reklamu.

Ak si cenu vstupného adekvátne upravíte – náklady na výrobu takejto reklamy sú zas nulové!

4. Nápoj ako darček za vykonané služby

Autoservis / Pneuservis / Auto umyvárka – to všetko sú prevádzky, ktoré poskytujú určité služby. Aby ste prilákali pozornosť zákazníka – môžete rozdávať reklamné nápoje za realizáciu vašich služieb.

  • Auto umyvárka: Ak zákazník čaká na umytie svojho auta – môže si zatiaľ vypiť energetický nápoj, na ktorom bude vytlačená vaša reklama. Nie len že mu dodáte potrebnú energiu – navyše ho môžete prostredníctvom plechovky informovať o ďalších vašich akciách.
  • Pneuservis: Prezujte všetky 4 pneumatiky a dostanete darček!
  • Autoservis: Výmena oleja aj s energetickým nápojom!

5. Firemné akcie s originálnym darčekom

Organizujete raz za čas firemné akcie, na ktoré pozývate vašich obchodných partnerov? Vždy rozmýšľate, čím by ste ich obdarovali? Ukážte im, že ste originálny a jedinečný! Vystúpte z davu a prezentuje seba a svoju spoločnosť originálnym darčekom, ktorý v žiadnom obchode nekúpite!

Darujte svojim obchodným partnerom chutný nápoj, na ktorom bude vaša reklama!

6. Originálna súčasť rodinnej oslavy

Blíži sa nejaké významné výročie alebo pripravujete svadobnú hostinu? Vašim stolom by dodali výnimočnosť nápoje – na ktorých bude potlačená vaša významná udalosť. Napr: fotografia ženícha a nevesty.

Výborným darčekom na rodinné oslavy je plechovka nápoja s vlastnou potlačou. Vy sa mi si určíte, čo bude na plechovke vytlačené. Originálny grafický design a nápad poteší nie len oslávenca, ale zaujme pozornosť ostatných.

7. “Žehlenie” vzniknutých problémov

V prípade, že vlastníte nejakú gastro prevádzku – určite sa vám občas stane, že na vaše jedlo čaká hosť príliš dlho, že vaša pizza dorazila k zákazníkovi neskoro, alebo že čašník popletie objednávku. V tomto prípade pomôže darček: reklamný nápoj, ktorým sa zákazníkovi ospravedlníte a dáte mu najavo, že vám na ňom záleží. Pokiaľ mu predložíte plechovku, na ktorej bude vytlačená vaša ďalšia akcia – nie len že vaše ospravedlnenie prijme v pohode, ale ešte mu môžete podsunúť informácie o vašich aktivitách a akciách.

Nová dimenzia reklamy

Reklamné nápoje otvárajú nové možnosti, ako prezentovať svoju firmu, produkty, služby alebo prevádzku. Ponúkajú originálny a jedinečný grafický vizuál umiestnený na plechovke s nápojom, ktorý dotvára image vašej firmy. Reklamný nápoj upúta pozornosť zákazníka a ten si prečíta presne to, čo mu predložíte na obale.

Našou prioritou je kvalitná reklama a jedinečnosť. Po mnohých testovaniach, poradách a reakciách verejnosti sme dospeli k tomu, že práve nápoje nosiace imidž Vašej firmy alebo reklamný inzerát sú vhodným riešením. Dôvodom je prepojenie pozitívnych emócii a Vašej informácie ako to bolo rozpísané vyššie.

Ak aj vy máte záujem o reklamný nápoj s vlastnou potlačou, neváhajte nás kontaktovať. Naši grafici vám vyrobia grafický návrh presne podľa vašich predstáv.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *